Huiswerkbegeleiding

The Homework Company ondersteunt leerlingen bij het maken, leren en beter begrijpen van hun schoolwerk. De leerlingen komen, afhankelijk van de afspraken die wij van te voren maken, een aantal keer per week na school naar The Homework Company. Onder toeziend oog van door ons getrainde begeleiders maken en leren zij hun huiswerk. De leerlingen hebben de mogelijkheid om hulp te vragen daar waar nodig is. Ook worden zij overhoord. De begeleiders kijken in de agenda van de leerlingen en kunnen, indien gewenst, een planning van het huiswerk met de leerlingen maken. Ook worden onze leerlingen geholpen met hun werkstukken, boekbesprekingen, het leren van repetities en het ‘leren leren’.

Tijdens de huiswerkbegeleiding bieden wij hulp bij studievaardigheden, planning van het schoolwerk, het maken van samenvattingen en de uitleg van het huiswerk. Er wordt tijdens de huiswerkbegeleiding een groter beroep op zelfstandigheid en concentratie gedaan dan tijdens een privéles. We leren onze leerlingen effectief om te gaan met tijd en leerstof. Onze huiswerkbegeleiding bestaat uit kleine groepjes ( maximaal 8 leerlingen) en wordt gegeven door getrainde en ervaren begeleiders. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de leerlingen van het voortgezet onderwijs hulp nodig heeft bij het huiswerk en dat ze veel behoefte aan structuur hebben.

Van onze leerlingen verwachten wij discipline, inzet en motivatie. Ook daar werken wij met ze aan. Voor de leerlingen die daar nog een beetje moeite mee hebben bieden wij ook coaching aan. The Homework Company zorgt voor een stimulerende omgeving om je huiswerk te maken en je achterstanden weg te werken.