Brugklascursus

Brugklascursus

De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is groot. Kinderen weten vaak niet wat er van ze verwacht wordt en ouders hebben geen idee hoe ze hun kinderen kunnen voorbereiden. Veel leerlingen moeten dan ook ontzettend wennen aan de nieuwe vakken en de grote stapels huiswerk.

Het gevolg hiervan is dat veel leerlingen in de brugklas veel lager scoren dan dat ze daadwerkelijk kunnen. Slechte cijfers aan het begin van de brugklas zorgen ervoor dat leerlingen gedurende het jaar achter de feiten aan blijven lopen. Zo kunnen in bepaalde vakken achterstanden ontstaan. De achterstanden die leerlingen in de eerste jaren van de middelbare school oplopen zijn vaak in de latere schooljaren nog terug te zien.

Met behulp van de brugklas training gaan onze leerlingen goed voorbereid naar de brugklas. De cursus is voor leerlingen die zich willen voorbereiden en voor ouders van leerlingen die problemen willen voorkomen. Een goed begin is namelijk het halve werk.

Met behulp van pre-teaching maken wij een begin met een aantal middelbare school vakken. Wij besteden aandacht aan de volgende zaken:
- basis spelling en grammatica nederlands
- basiskennis wiskunde
- hoe plan ik mijn huiswerk
- hoe kan ik grote hoeveelheden stof samenvatten
- hoe leer ik leren
- hoe leer ik woordjes van vreemde talen

Houd onze website in de gaten voor de data van deze cursus. Ook kunt u een email naar ons sturen om alvast een plekje op de lijst voor jouw kind te reserveren (info@thwc.nl)