Coaching voor scholieren


The Homework Company beschikt over een aantal zeer goede coaches. Ook werken wij samen met partners die gespecialiseerd zijn in het coachen van leerlingen in het onderwijs. Zo kunnen onze leerlingen professioneel geholpen worden bij faalangst, het maken van profiel keuzes, het maken van studiekeuzes en het leren leren. Samen met de leerling gaan wij op zoek naar wat de beste leermethode is voor de betreffende leerling. Iedere leerling is anders en voor iedere leerling is er een methode die werkt. Hard leren is namelijk niet voor iedere leerling voldoende tijdens zijn of haar schooltijd. Soms worden de resultaten en ontwikkelingen van leerlingen (negatief) beïnvloed door onzekerheid of onduidelijkheid. Ook een gebrek aan motivatie of spanningen en stress in het leven van de leerling kunnen een rol spelen. Tijdens de coaching wordt er met onze leerlingen gekeken naar een persoonlijke aanpak van ontwikkelingsdoelen en/of leerdoelen zoals het maken van keuzes, het aanpakken van leerproblemen en het krijgen van zelfvertrouwen.

Het maken van een juiste profiel en studiekeuze is ook ontzettend belangrijk. Veel leerlingen beseffen dit op jonge leeftijd nog niet goed genoeg. Voor hun is het moeilijk te overzien waar ze over een paar jaar in het leven staan. Zo ver kunnen ze vaak nog niet serieus vooruit kijken. Met het gegeven in ons achterhoofd dat meer dan 40% va de studenten ieder jaar uitvalt tijdens hun studie, benadrukken wij dit belang nog eens. Daarnaast zijn er zo veel keuzes en zo veel mogelijkheden dat veel scholieren door de bomen het bos niet meer zien. Wanneer scholieren in hun eindexamen jaar zitten speelt het examen vaak zo een grote rol dat zij simpel weg geen tijd hebben om zich nog bezig te houden met hun studiekeuze. Veel scholieren zijn daardoor te laat met het inschrijven voor een vervolg opleiding.

Wij vinden het belangrijk om samen met onze leerlingen naar de toekomst te kijken. Samen met onze coach ga je kijken en ontdekken waar jouw interesses en talenten liggen. We kijken naar wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Zo kom je samen met onze coach tot een studie richting die bij jou past.

Onze coaches kunnen ook helpen bij het ‘leren leren’. Veel leerlingen hebben nooit geleerd hoe je efficiënt en effectief kunt leren. Op school wordt hier, vaak door een gebrek aan tijd, weinig aandacht aan besteed. Veel leerlingen vinden het lastig om te weten wanneer ze moeten beginnen met leren, waar ze moeten beginnen en hoe ze zich voor langere tijd kunnen concentreren. Leerlingen moeten hierin investeren, maar vinden die vaak lastig en vervelend. Door aan deze technieken met onze leerlingen te werken, worden leerlingen zelfverzekerder en behalen ze snel betere resultaten.

Studie coaching


De lessen van onze coach zijn een combinatie van bijles en psychologie. Wij staan dicht bij onze leerlingen en geloven dat aandacht het sleutelwoord is om een blijvende, positieve verandering te kunnen bewerkstelligen. Sommige leerlingen hebben last van faalangst. Zij stoppen veel tijd in hun schoolwerk en zijn ook gemotiveerd, maar desondanks behalen zij geen goede resultaten. Wanneer er een hoge mate van spanning is op het moment van presteren of wanneer er onvoldoende vertrouwen is in eigen kunnen en prestaties, spreken wij van faalangst. Samen met onze coach gaat de leerling op zoek naar de balans in het schoolwerk. Leerlingen leren om te ontspannen tijdens uitdagende situaties. Wij streven naar een vergroting van het zelfvertrouwen en geven handvaten aan onze leerlingen om beter te presteren onder druk. Voor studenten die vastlopen tijdens hun studie bieden wij studie coaching. Weet jij niet meer hoe je verder moet? Hoe leer je grote hoeveelheden stof? Hoe maak je een goede samenvatting? Lukt het je maar niet om de motivatie te vinden om door te gaan? Weet je niet waar je moet beginnen met het schrijven van je scriptie? Samen met onze coach ga je op zoek naar de beste studiemethode voor jou. Wij bieden jou net dat extra steuntje om door te zetten in plaats van op te geven. Samen met onze docenten pak je de draad weer op. Het is vaak fijn om op een ervaren iemand terug te kunnen vallen en om regelmatig feedback te krijgen op je werk. Wij helpen je om je motivatie terug te vinden en begeleiden bij de moeilijke vakken en opdrachten.